miercuri, 13 aprilie 2011

Deplasarea Romania-Paris

   
Nu am specificat orașul din România, pentru că aveți mai multe variante. Noi am ales varianta low-cost și am zburat cu WizzAir, de la Cluj Napoca (era mai ieftin și mai aproape de Sibiu decât București). Există curse WizzAir și de la București, precum și curse Blue Air, tot de aici.
Ce este bine de știut când circulați cu o cursă low cost: bagajele de cală se taxează destul de scump, așa că, dacă nu aveți de gând să stați mai mult de câteva zile, vă sugerez să împachetați totul într-o geantă/un troler de dimensiuni reduse (trebuie să încapă în compartimentul de deasupra scaunelor). Aveți grijă, însă, la poșete sau laptop-uri – în momentul îmbarcării va trebui să le înghesuiți în geantă/troler. Altfel, riscați să fiți taxați pentru bagaj extra (30 euro/cursă, dacă îmi aduc bine aminte).
Odată ajunși în avion, puteți să le depozitați separat în compartimentul dedicat bagajelor de mână. Tot pentru a reduce din costuri inutile, vă sfătuiesc să alegeți, în momentul cumpărării biletului, varianta de check-in online. Acesta se poate face cu 10 zile înainte de plecarea cursei și, pe lângă cei 10 euro/cursă economisiți, scăpați și de cozile de la ghișeele check-in. Este foarte simplu de realizat- trebuie doar să-ți introduci datele personale (nume+prenume și act de identitate-serie+număr), după care să tipărești boarding pass-ul (2 foi A4), pe care îl vei arăta la îmbarcare.

Un comentariu: