luni, 16 mai 2011

ghid turistic

             Oraşul combină o amplasare şi un climat bun cu arhitectură barocă din epoca Romanticului, cu întrepătrundere minunată între culturile română şi maghiară. Oraşul a oscilat între apartenenţa la România şi cea la Ungaria, ambele aceste culturi apărute în oraş dând un şarm special şi un amestec plăcut de arhitectură.
Oradea, situată la 12 km de graniţa maghiară (şi la 650 km cu trenul din capitala României, Bucureşti), poate servi ca un punct de pornire într-o călătorie prin România, atât timp cât are legături feroviare cu Budapesta şi alte părţi ale Europei. Mulţi turişti fac un popas la Oradea, înainte de a pleca mai departe spre Cluj-Napoca, Braşov sau Bucureşti.
Oradea este situată în România, în judeţul Bihor (BH), Transilvania. Oraşul însuşi are o populaţie de 206.527 (conform recensământului din 2002); aceasta nu include zonele din afara municipiului, care ridică populaţia zonei urbane la 220.000 locuitori. Oradea este unul dintre cele mai prospere oraşe din România. Aşezarea a fost construită pe râul Crişul Repede si are o minoritate maghiara considerabila.



  •                                                      

    Un comentariu: